Stream nu på

Madmagasinet

Serie fra 1991

Genre: livsstil
Tilføjet: 19/4 2018
Madmagasinet går myterne om danskernes mad efter i sømmene. I aften handler det om klimavenlig mad, som har ry for både at være kedeligt og besværligt - og helt uden kød. Mette Frisk sætter en helt almindelig familie på klimavenlig kost i en uge for at undersøge den sag. Og så finder hun ud af, hvordan vi kan give klimaet en hjælpende hånd, når vi går i supermarkedet. Imens giver Adam Aamann tips og tricks til lækre klimavenlige retter i sit køkken - både med og uden kød.
Episode 1
1

Episode 1

Madmagasinet går myterne om danskernes mad efter i sømmene. I aften handler det om æg, og Mette Frisk undersøger blandt andet sammenhængen mellem æg og forhøjet kolesteroltal. Hun kigger også på salmonellafaren, og om man egentlig kan sige, at hønen har haft det ekstra godt, hvis æggeblommen er ekstra gul? Imens giver Adam Aamann tips og tricks til lækre retter med æg i sit køkken.

Episode 2
2

Episode 2

Madmagasinet går myterne om danskernes mad efter i sømmene. I aften handler det om klimavenlig mad, som har ry for både at være kedeligt og besværligt - og helt uden kød. Mette Frisk sætter en helt almindelig familie på klimavenlig kost i en uge for at undersøge den sag. Og så finder hun ud af, hvordan vi kan give klimaet en hjælpende hånd, når vi går i supermarkedet. Imens giver Adam Aamann tips og tricks til lækre klimavenlige retter i sit køkken - både med og uden kød.

Episode 3
3

Episode 3

Madmagasinet går myterne om danskernes mad efter i sømmene. I aften handler det om chili, og Mette Frisk undersøger blandt andet, om vi kan sætte skub i slankekuren med den lille stærke frugt. Hun finder også ud af, hvor styrken i chilien egentlig sidder, og om den rent faktisk kan fyre op under romantikken hjemme i soveværelset? Imens giver Adam Aamann tips og tricks til lækre retter med chili i sit køkken.

Episode 4
4

Episode 4

Madmagasinet kigger i aften nærmere på danskernes yndlingsknold: Kartoflen. Tina Müller undersøger, hvordan kartoflen mætter i forhold til pasta, og om den overhovedet er sund. Adam Aamann tager til Det Kongelige Bibliotek i Aarhus, hvor han får besøg af to unge studerende, som bestemt ikke er kartoffelfans. Sammen laver de lækre kartoffelretter. Men spørgsmålet er, om Adam kan overbevise dem om, at kartoflen fortjener en plads i deres fremtidige madlavning.

Episode 5
5

Episode 5

Madmagasinet dykker i aften ned i danskernes yndlingsdrik - øl. Tina Müller ser nærmere på specialøl-trenden og finder ud af, hvordan man kan brygge sin helt egen favorit-øl. Imens kokkererer Adam Aamann til en oktoberfest på Amager sammen med to festglade herrer. Til tonerne af tyrolermusik vil Adam vise, at øl ikke kun kan drikkes, men også er særdeles velegnet i mad.

Episode 6
6

Episode 6

I aften handler Madmagasinet om noget, som vi godt ved er sundt, men som vi stadig har svært ved at få puttet i indkøbskurven, nemlig: kål. Tina Müller ser nærmere på, hvorfor kål er så sundt, og så bliver det testet, om det kan gavne vores helbred at spise kål hver dag. Adam Aamann tager til Kerteminde på Fyn, hvor han vil overbevise en skeptisk landmand og hans søn om, at madretter med kål kan smage utroligt godt.

Episode 7
7

Episode 7

Madmagasinet ser denne gang nærmere på fremtidens mad. Tina høster tang og tester, om det virkelig kan smage godt nok til at blive en af fremtidens yndlingsspiser. Og hendes smagssans bliver sat på prøve, når en fremtidsforsker præsenterer hende for pulvermad, soyabøffer og græshopper. I køkkenet har Adam besøg af en havbiolog. Sammen slår de et slag for blæksprutter og østers som fremtidens mad. Spørgsmålet er, om deres begejstring for bløddyr som fremtidsmad rækker til at overbevise den mere skeptiske Tina.

Episode 8
8

Episode 8

Denne gang handler Madmagasinet om gin, som lige nu er mere populært end nogensinde. Tina Müller ser på, hvad der gemmer sig i den klare væske, og hvordan man sammensætter den perfekte gin og tonic. I køkkenet laver Adam Aamann lækre snacks, der passer til gin-cocktails. Han tager nemlig til Odense, hvor han får besøg af en gin-specialist.

9

Episode 9

I aften handler Madmagasinet om hvidløg. Tina Müller ser på, hvilke sunde egenskaber det lille løg gemmer på og tester, om man kan fjerne hvidløgsånde. Adam Aamann giver tips og tricks til, hvordan man anvender hvidløg bedst muligt i maden. Og så får han hele Bazar Vest i Aarhus til at dufte fantastisk, når han sammen med en lokal laver mad med masser af hvidløg.

Episode 10
10

Episode 10

Madmagasinet handler denne gang om julemiddagen d. 24. dec., som godt kan være lidt af et pres, fordi den helst skal sidde lige i skabet. Tina Müller ser på, hvilken and man skal gå efter, og hvordan man finder rundt i junglen af købetilbehør som bl.a. glaskartofler og rødkål. I køkkenet lover Adam Aamann, at alle med nogle simple tricks kan få succes med den perfekte klassiske julemiddag. Og det gælder også for Tina, som for første gang er i køkkenet med Adam.

11

Episode 11

Madmagasinet dykker i aften ned i den historiske julemad. For hvor stammer vores traditionelle julemiddag fra, og hvorfor er det netop and, flæskesteg og brunede kartofler, der stadig pryder tallerkenen hos langt de fleste af os? Tina Müller ser på, hvad vi spiste til jul før i tiden, og i køkkenet forsøger Adam Aamann at genoplive nogle af de gamle historiske juleretter for at give dem et comeback på nutidens julebord.

19

Episode 19

20

Episode 20