Serie fra 2011
Genre: | familieserier |
---|---|
Tilføjet: | 30/1 2022 |
Jagten på Masterchef 2020 er sat ind, og de tre dommere er endnu en gang sultne og klar til at tage imod nye og håbefulde amatørkokke, der alle drømmer om at komme med på en gastronomisk rejse.
Det er anden dag af årets MasterChef-audition, og de tre dommere sidder endnu engang klar med hvide forklæder til de deltagere, der imponerer i køkkenet.
Det er blevet tid til endnu en auditionsdag med håbefulde deltagere. I dag viser dommerne ingen nåde, men belønner de deltagere, hvor æstetik, smag og teknik går op i en højere enhed.
Dommerne forventer store gastronomiske oplevelser, både i det søde og det salte køkken. Det bliver en begivenhedsrig dag med stor jubel og slukørede deltagere, når de sidste forklæder fordeles.
46 af Danmarks største madtalenter træder for første gang ind ad den gule dør i MasterChef-køkkenet og er klar til at påbegynde deres gastronomiske rejse med en træningslejr.
Det er anden dag i træningslejren, og 12 nye Masterchef-aspiranter skal i ilden. Vi skal tilbage til gastronomiens grundsten, når Thomas Castberg underviser deltagerne i salt.
Det er dag tre i træningsugen, og deltagerne skal igen på skolebænken i MasterChef-køkkenet. Og dommerne har endnu en grundsten gemt i kokkeærmet: Syre!
Over de sidste dage har dommerne haft fokus på nogle af de vigtigste gastronomiske grundsten. I dag er ingen undtagelse, for dommerne har fundet en helt essentiel råvare frem: Æg!
7 madtalenter starter deres indledende uge med en tur i det grønne, hvor de skal lave mad med alle de lækre og dugfriske råvarer, der dyrkes i danskernes drivhuse.
Dagens tema er skaldyr, og det sætter deltagernes samarbejdsevner på prøve fra starten. De skal nemlig arbejde i par med en eksklusiv råvare fra den hemmelige boks.
Det bliver en hæsblæsende dag, hvor grøntsager spiller en vigtig rolle, og dommerne overrasker med en hemmelig boks! Det er dog ikke boksens indhold, der overrasker deltagerne.
Dommerne sender deres aspiranter et smut til i det sydfranske køkken. Og i første konkurrence bliver ugens madtalenter kastet ud i en vaskeægte MasterChef-klassiker: Kokken og Eleven.
Deltagerne skal prøve kræfter med det italienske køkken, der er kendt for smagfulde og enkle retter. Der bliver plads til unikke fisk og en af de helt store italienske klassikere.
Dagens første konkurrence er en pardyst i klassikeren bøf bearnaise. Men selvom retten vækker begejstring, presses deltagerne alligevel til det yderste i kampen for at stege den perfekte bøf.
Dagen i dag byder på blindsmagning! Og ikke nok med, at deltagerne skal gætte råvarer med bind for øjnene – råvarerne skal gættes i flydende form!
Der er frit slag på et stort, bugnende råvarebord… men det er først til mølle – og der er kun én af hver råvare, så det gælder om at være hurtig og taktisk, når dommerne sætter konkurrencen i gang.
Deltagerne skal en tur på landet og arbejde med råvarer, der stammer fra bondegården. Det bliver en dag med to af de helt store danske klassikere, når deltagerne skal forsøge at imponere dommerne.
Det er en ny dag i MasterChef-køkkenet, og dagens tema falder ikke i alles smag. Deltagerne skal arbejde med panering og tempuradej, og det skaber udfordringer i køkkenet.
Der er ingen tvivl om, at en MasterChef-aspirants vigtigste sans er smagssansen, og den sætter dommerne sig for at udfordre i dagens første konkurrence.
Dommerne serverer en af deres yndlingskonkurrencer, nemlig råvareparring. Deltagerne vælger selv en råvare, de vil arbejde med, men med den følger der en hemmelig råvare.
Sneen falder i køkkenet, og deltagerne skal i bogstavelig forstand arbejde med sne. Jesper Koch giver tips og tricks i køkkenet inden det skal afgøres, hvem der skal forlade konkurrencen.
MasterChef-aspiranterne bliver noget utraditionelt bedt om at arbejde med røg i køkkenet. Deltagerne skal både arbejde enkeltvis og i hold, men ikke alle formår at få et godt samarbejde op at stå.
I dagens første konkurrence bliver deltagerne kastet ud i at skulle kreere en velsmagende grød, der kan holde dem ude af elimineringsrunden.
MasterChef-aspiranterne får i dag sat deres evne til at kommunikere og samarbejde på prøve, når de parvis skal lave den samme ret, men uden at kunne se hinanden.
De håbefulde madtalenter bliver inviteret til havefest. Det bliver en hæsblæsende dag, hvor Thomas Castberg deler ud af sin viden i køkkenet, og deltagerne skal forsøge at gøre ham kunsten efter.
Aspiranterne skal en tur i det mellemøstlige køkken, hvilket ikke alle deltagere er lige hjemmevante i. Der er derfor både velsmag og en del improvisation på menuen.
Edderkopper, slips og tomahawk. Er du forvirret? Dagens gæst Rone Stokholm Kruse fortæller om nyudviklede udskæringer på en gris – og det er det, deltagerne skal prøve kræfter med.
Det er blevet tid til en vaskeægte MasterChef-auktion med auktionarius Jakob Mielcke ved roret. Men aspiranterne kan ikke kaste uhæmmet om sig med bud, for dagens valuta er ikke penge.
Deltagerne skal prøve kræfter med filetering af en yderst delikat fisk, hvilket ikke alle deltagere har lige nemt ved. Heldigvis er Jesper Koch i køkkenet og deler ud af sin viden og erfaring som kok.
Deltagerne bliver stillet svære valg, når de på baggrund af forskellige hemmelige bokse får afgjort deres skæbne i køkkenet. Det bliver thurtigt ydeligt, at både tid og råvarer er altafgørende.
MasterChef-deltagerne skal i dagens afsnit beskæftige sig med det franske køkken, hvilket stiller høje krav til de dygtige amatørkokke. I den første konkurrence skal deltagerne arbejde med kanin.
Madtalenterne skal igennem ikke mindre end tre intense runder, hvor de skal lave mad med samme råvare: Kylling! For hver runde snævres feltet ind, og konkurrencen bliver hårdere.
Der skrives dansk MasterChef-historie, når dommerne introducerer aspiranterne for ugens helt store præmie: Guldnålen! En immunitetsnål, der kan sikre vinderen overlevelse senere i konkurrencen.
MasterChef-dommer Jakob Mielcke giver deltagerne tips og tricks til, hvordan de dygtige aspiranter skal arbejde med nitrogen, så de senere på dagen kan lave en perfekt is.
Dagens tema er ild, og de dygtige aspiranter skal arbejde med både flambering og røg, når de forsøger at imponere de kræsne dommere med både søde og salte retter.
For første gang i dansk MasterChef-historie uddeler dommerne den altafgørende Guldnål! En immunitetsnål, der kan sikre indehaveren overlevelse i en kommende elimineringsrunde.
MasterChef-aspiranterne er nået til kvartfinaleugen, og dommerne skiller fårene fra bukkene, når halvdelen af deltagerne sendes videre til en vinderdag og resten må kæmpe for overlevelse.
Der er store bøffer, ild og flammer på menuen, når MasterChef besøger restaurant BØF. I par skal deltagerne nemlig grille de store stykker kød over åben ild på Danmarks største indendørs grill.
Det bliver en hektisk dag, hvor både taktik og færdigheder bliver afgørende, når deltagerne i tre omgange skal mødes i en direkte duel med én af deres konkurrenter.
Jakob Mielcke giver deltagerne ideer til, hvordan de kan arbejde med hummer og hummersmør. En lektion, deltagerne får brug for senere på dagen.
På kvartfinalens første dag skiller dommerne fårene fra bukkene, når dagens fire bedste deltagere sendes videre til en vinderdag, mens resten må kæmpe for overlevelse i morgendagens eliminering.
De dygtige MasterChef-konkurrenter bliver presset til det yderste, når de i dagens konkurrencer skal levere mad på et højt gastronomisk niveau, men samtidig fokusere på madspild.
MasterChef-aspiranterne står i dag over for en vinderdag. Men inden da skal de ud i en omgang dueller, hvor omdrejningspunktet er fantastiske råvarer som vagtel, Iberico gris og havtaskehale.
En af Danmarks nye topkokke Yves Le Lay lægger vejen forbi MasterChef-køkkenet, og med sig har han en helt ny konkurrence. Nemlig en cook-along!
Dagens konkurrencer byder på to af gastronomiens helt store klassikere, når deltagerne skal prøve kræfter med de to ikoniske retter Baked Alaska og Beef Wellington.
Deltagerne skal i dag prøve kræfter med det japanske køkken. Dommerne har tårnhøje forventninger, og deltagerne skal bevise, at de kan lave en nudelret på et gastronomisk højt niveau.
Dommerne inviterer ugens semifinalister inden for til vinderdag! Dagens vinder får lov at iføre sig en kokkejakke og gå direkte videre til den store finaleuge i MasterChef 2020!
Dommerne har inviteret en gæstekok på besøg, der er berømt og berygtet i MasterChef-køkkenet for sit tempo og sin perfektionisme – Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder!
I dag udfordres deltagerne med to retter klassiske retter, der stiller høje krav til teknik, timing og smagssammensætning.
Det er blevet anden dag semifinaleugen, og i dag lærer vi MasterChef-aspiranterne bedre at kende, når en hemmelig boks overrasker med meget personligt indhold.
MasterChef-dommerne disker op med en vinderdag, Der er altså ingen, der forlader MasterChef. Til gengæld vil dommerne se, hvad deltagerne kan, når de presser sig selv og deres talent til det yderste.
Deltagerne bliver presset til det yderste, når stjernekokken Henrik Jyrk gæster køkkenet og deler ud af sin viden og erfaring.
Årets MasterChef-aspiranter er endelig nået til finaleugen. De har kæmpet med næb og kløer for at kunne iføre sig kokkejakken, og nu står de her! Men deres kamp om at nå trofæet er langt fra slut.
Vinderen af dagens konkurrence kvalificerer sig direkte videre til den endelige finale, og dén deltager, der imponerer mindst, skal forlade konkurrencen.
Deltagerne kommer højt til vejrs her på den sidste dag inden finalen. Dagens konkurrence foregår nemlig helt oppe på syttende etage i Jesper Kochs gourmetrestaurant på Hotel Alsik i Sønderborg.