Serie fra 2011
Genre: | familieserier |
---|---|
Tilføjet: | 30/1 2022 |
MasterChef 2021 er sat i gang, og denne gang har Michelinkok Dak Wichangoen sluttet sig til MasterChefs faste dommerpanel. Dommerne er sultne og klar til at tage imod nye og håbefulde amatørkokke.
Følelserne er i kog, når vi går MasterChefs anden audition-dag i møde. De fire dommere sidder endnu en gang klar med hvide forklæder til de håbefulde deltagere, som imponerer mest i køkkenet.
Der bliver sat høje krav til aspiranternes gastronomiske kunnen, og dommerne er ikke nemme at imponere. Kun de, som kan få smag og teknik til at gå op i en højere enhed, kan få fat i hvide forklæder.
Årets sidste auditiondag står for døren. Dommernes forventninger er som altid høje, og det bliver en begivenhedsrig dag, hvor følelserne når sit højeste og de sidste hvide forklæder skal fordeles.
Det er første dag i årets træningslejr, og de første 12 madtalenter kickstarter for alvor deres gastronomiske rejse. Dagens helt store omdrejningspunkt er kartofler, og Jesper Koch øser ud af sin viden.
Det er anden dag i træningsugen, og 12 nye aspiranter træder ind i Masterchef-køkkenet for første gang. Dagen byder på masser af sprøde sager, når Castberg underviser deltagerne i knasende elementer.
På den tredje dag i årets træningslejr skal deltagerne igen en tur på skolebænken. Denne gang under temaet: Cremer! Dak står i spidsen for en masterclass i både lemon curd og creme anglaise.
Det er sidste dag i årets træningslejr, og de sidste deltagere skal i køkkenet. Mielcke står ved roret, og han krydrer dagen med en masterclass i… krydderurter.
Der er dømt sangria og Mallorca-stemning i MasterChef med en grisefest! Deltagerne får kamp til stregen, når de bliver udfordret i alt fra pulled pork burger til en ret med sangria-råvarer.
Det er dag to i den indledende uge, og Masterchef-aspiranterne får virkelig brug for at holde hovedet koldt. I første konkurrence skal de nemlig lave en ret, hvor de ikke må bruge nogen form for varme.
Dagens første konkurrence går til fjerne himmelstrøg med retten shakshuka. Dog er ude godt, men hjemme bedst, så i dagens eliminering går turen hjem til det trygge, danske køkken.
Det er sidste dag i denne hæsblæsende indledende uge, og hvilken bedre måde at slutte ugen af på end med en vaskeægte MasterChef-klassiker: Kokken og Eleven.
Bryllupsklokkerne ringer ind til en ny uge i MasterChef, hvor ugens syv aspiranter kastes ud i en dag i bryllupsmenuens tegn. Dagen byder på både medgang og modgang gennem fire hæsblæsende konkurrencer.
I dag går turen til Thailand. Her skal madtalenterne samarbejde i en intens pardyst, hvor de skal kreere en velsmagende ret med rød karry. I elimineringsrunden går alting i fisk med lækre fish cakes.
Det er blevet fastelavn! Der er der både boller op og boller ned i forsøget på at lave perfekte fastelavnsboller. Senere slår dommerne katten af tønden, og ud vælter råvarer, som skal tilberedes.
På ugens sidste dag bliver prioritering af tid en helt afgørende faktor. Deltagerne får mulighed for at købe sig til deres foretrukne råvarer. Men ikke med penge – valutaen er tid i køkkenet!
En ny indledende uge sparkes i gang med indisk dag i MasterChef. Dagen byder både på sprøde samosaer, krydret kofta og en masterclass i mangochutney med Jesper Koch ved roret.
Der er fornemt besøg i MasterChef, når en af Danmarks mest populære madbloggere Nadia Mathiasen besøger køkkenet. Temaet er hverdagsmad, og i elimineringsrunden skal de deltagerne lave frikassé.
I dagens første konkurrence er der engelsk afternoon tea på menuen, og det betyder selvfølgelig engelske scones med lemon curd – men det er ikke ligefrem alles kop te.
Kampen om en plads videre til Guldnålsugen er sat i gang, og Masterchef-aspiranterne skal finpudse deres pokerfjæs til dagens konkurrence. Der er nemlig dømt vaskeægte Masterchef-auktion.
Det er en ny uge i MasterChef og turen går til Chinatown. Dagen byder på sprøde forårsruller, masser af soya og Daks helt særlige udgave af sursødsovs, så aspiranterne skal holde tungen lige i munden.
De forventningsfulde MasterChef-aspiranter møder ind til en mystisk hemmelig boks i deres køkkener. Det betyder en intens start på dagen, hvilken kun bliver mere dramatisk i elimineringsrunden.
I dag står MasterChef-køkkenet i pølsens tegn, når Jesper Koch giver madtalenterne en lærerig masterclass i pølseteknik. Deltagerne kastes efterfølgende ud i et hæsblæsende kapløb i pølsestopning.
De 4 tilbageværende aspiranter møder kampklare op til den sidste dag i deres indledende uge, hvor de er klar til at give den alt, de har. Følelserne kommer uden på tøjet, i takt med at presset stiger.
Det er første dag i endnu en indledende uge, og denne gang fejrer MasterChef 4th of July! Og der bliver ikke sparet på krudtet, for deltagerne skal igennem hele 4 sprængfarlige konkurrencer.
De håbefulde madtalenter møder ind til en intens holdkonkurrence, som sættes i gang med en mystisk hemmelig boks i køkkenerne – og kun det bedste hold får en billet direkte videre i konkurrencen.
Farvestrålende sombreros og iskolde cervezas står klar til deltagerne, for i dag går turen til Mexico. Der skal laves smagfuld ceviche og i en intens elimineringsrunde udfordres deltagerne i tacos.
Det er blevet den sidste dag i denne indledende uge, og der er kamp om de sidste forklæder. Dagen står på shopping da aspiranterne selv har fået lov til at handle til deres ret.
Jagten går for alvor ind på at finde årets MasterChef, når et nyt hold af madtalenter træder ind i køkkenet. Det er nemlig blevet jagtsæson, og dagens tema kræver knivskarp koncentration og fuld fokus.
I dag skal ugens MasterChef-aspiranter finde de grønne fingre frem, for der er vegetarisk på menuen. I dagens første konkurrence skal madtalenterne i par bevise, at de kan lave velsmagende falafler.
Aspiranterne skal i dag lave retter ud fra måltidskasser, som er særligt kreeret af dommerne. Der er meget på spil, og deltagerne skal for alvor tænke ud af boksen for at lave den mest kreative ret.
I dag møder aspiranterne ind til lidt af en overraskelse. Køkkenerne er nemlig separeret af en stor mur, og i par skal madtalenterne kreere identiske retter, men uden at være i stand til at se hinanden.
Påsken er nået til MasterChef, og for at fejre højtiden med manér, er der i denne uge en helt særlig præmie på højkant. Der skal også laves velsmagende retter ud fra råvarer, som kendetegner påsken.
Det er blevet elimineringsdag i MasterChef, og temaet er det klassiske køkken. Jesper Koch holder masterclass i klassiske grundsaucer, og derefter skal deltagerne lave velouté med perfekt konsistens.
I dag i MasterChef er der eliminering på menuen. Dagens deltagere skal nyfortolke en gammel klassiker – æbleflæsk! Dak uddeler tips til, hvordan man kan inkorporere elementerne på en ny og delikat måde.
Så er dagen oprundet, hvor den endelige kamp om den eftertragtede Guldnål skal stå. De tilbageværende deltagere skal vise teknisk snilde og madforståelse i en klassisk ret med krævende elementer.
Det er første dag i anden kvartfinaleuge, og for ugens madtalenter venter et krævende udskillelsesforløb. Det er nemlig blevet japansk dag i MasterChef, og det japanske køkken er ikke helt ligetil.
I dag er der madspild på skoleskemaet i MasterChef-køkkenet. Deltagerne får hver tildelt et køleskab med madrester, man ofte kan finde i danskernes hjem. Særligt én deltager har et godt kort på hånden.
I dette afsnit møder kvartfinalisterne op til en dag fyldt med nostalgi. Madtalenterne skal nemlig lave retter inspireret af deres egen barndom. Men der kommer også voksne smage på menuen – kaffe!
Det er sidste dag i anden kvartfinaleuge, og i den anledning er der fornemt besøg udefra. Anita Klemensen fra Studenterkilden er gæstedommer, så barren er sat højt allerede fra første konkurrence.
Konkurrencen spidser til, og dommerne vil i dag skille fårene fra bukkene: Når dagen er omme, vil halvdelen have kvalificeret sig til en vinderdag, mens resten må kæmpe for deres overlevelse.
Dørene går op, og deltagerene bliver forbløffede. Deres køkkener er nemlig allerede sat i gang! Overraskelserne stopper dog ikke her, for dommerne byder også velkommen til et velkendt ansigt.
Tiden skrues tilbage, for Dak og Castberg har medbragt smage, der minder dem om barndommen. Efter tilbageblikket bliver det dog tid til at se fremad, da der er en stor præmie på højkant.
Det er sidste dag i denne kvartfinaleuge, og nerverne sidder uden på tøjet – sidste chance for at kvalificere sig til semifinalerne! I den anledning er Michelinkokken Jonathan Berntsen på besøg.
Det er blevet semifinaletid i MasterChef, og denne uge skydes i gang med en intens dueldag. Dagens omdrejningspunkt er farvede råvarer, og det viser sig at være en del mere udfordrende end forventet.
I dag i MasterChef går turen til Italien! Ugens semifinalister kæmper for at beholde deres hvide forklæde og overleve endnu en dag i køkkenet, så deltagerne skal ikke levere italiensk for begyndere.
I dag er det vinderdag i MasterChef! Det betyder, at dommerne har sat en plads direkte videre til finaleugen på spil. Inden dagen er omme, vil en af deltagerne kunne kalde sig finalist i MasterChef 2021!
Med to kokkejakker på højkant har dommerne valgt at skrue sværhedsgraden gevaldigt op. Køkkenchefen på Restaurant Marchal, Andreas Bagh, er nemlig på besøg med en signaturret fra D’Angleterre.
Årets anden semifinaleuge skydes i gang med en krævende dag, der sætter de tilbageværende deltageres evner på prøve. Dagen byder på 3 intense dueller med både kongekrabbe, blæksprutte og pighvar.
Ugens madentusiaster går endnu en semifinaledag i møde, og dagen byder på uforudsigelige overraskelser – blandt andet 12 råvarekombinationer, som indeholder to synlige råvarer og én usynlig.
I dag slås dørene op til en vinderdag, hvilket dommerne har valgt at fejre med manér. Deltagerne får nemlig turpas til flere hæsblæsende forlystelser, når MasterChefs helt eget tivoli holder åbent.
Dommerne har skruet helt op for forventningerne i dag! Derfor er der fint besøg fra Restaurant Salon med køkkenchef Claus ’Den Røde’ Christensen, som besøger MasterChef-køkkenet for første gang.
Finaleugen i MasterChef 2021 står for døren! Derfor skruer dommerne op for sværhedsgraden: I dag handler det ikke kun om at lave fantastisk mad; aspiranterne skal også selv styre tiden.
Det er anden dag i finaleugen, og de tilbageværende madentusiaster har gennemgået en stor udvikling undervejs. I dag vil der være ekstra fokus på læring, når Jesper og Dak indtager rollen som mentorer.
Det er dagen inden finalen, og de vante rammer i MasterChef-køkkenet er skiftet ud med intet mindre end den 3-stjernede michelinrestautant Jordnær. Alt er på spil, og der er ikke plads til fejl.