Serie fra 2010
Genre: | madlavning |
---|---|
Tilføjet: | 18/10 2022 |
I sæsonpremieren er 40 af USAs bedste amatørkokke rejst til Los Angeles,for at konkurrere i "Forklædeudfordringen", hvor de skal gøre sig fortjent til at modtage det hvide forklæde og komme betragtning til at vinde Masterchef-titlen,
Kampen om det eftertragtede hvide forklæde fortsætter. 40 af USAs bedste amatørkokke skal virkelig imponere dommerne, for at få en af de 20 pladser i næste fase af konkurrencen.
Efter kampen om de eftertragtede forklæder, er de 20 bedste amatørkokke i USA nu udvalgt og skal møde sæsonens første gæstedommer: Michelinkok, ejer af restauranter og cateringfirmaer og kogebogsforfatter, Wolfgang Puck.
De 18 amatørkokke deles op i to hold for at tilberede forretter og snacks til Nick Nappi, der deltog i sidste sæson af Masterchef, hans brud og deres 72 bryllupsgæster.
De 17 amatørkokke konkurrerer i en mystery-box udfordring, hvor de skal bruge gæstedommer, Aarón Sánchez's yndlingsingredienser og vinderen er garanteret sikkerhed i næste eliminationsrunde.
Ramsay viser hvordan man tilbereder en hummer korrekt. De 16 tilværende amatørkokke har 25 minutter til at dræbe, koge og anrette en hummer, og vinderen må vælge hvilket hold han eller hun vil være på ved næste udfordring i marken.
De tilbageværende 15 amatørkokke bliver delt op i to grupper, til deres 2. store udfordring i marken, som går ud på at tilberede og servere en steak, to retter tilbehør og en sauce, for 101 veteraner.
Stjernekokken Edward Lee er gæstedommer og afslører den 3. mystiske boks. Udfordringen går ud på at tilberede fire forretter på 45 minutter og ikke bruge mere end $20 på ingredienserne.
Teenagere fejrer deres 16 års fødselsdag, med god hjælp fra de 12 tilbageværende amatørkokke, som deles op i to hold, for at tilberede 30 tallerkener på en time, til alle fødselsdagsbørnene, som derefter vil stemme om hvad der er bedst.
Taberholdet fra 16 års fødselsdagen, skal bage en tre-laget kage på 90 minutter. De tilbageværende deltagere må derefter til grøntsagshylderne, til deres næste holdudfordring, hvor de skal lave mad til 100 landmænd.
Top 10 amatørkokkene får en time til at lave morgenmad med chokolade og hasselnødder. Vinderen får lov til at vælge menuen til næste eliminationsrunde.
Gæstedommer Kevin Sbraga er med når de tilbageværende 9 amatørkokke, skal få noget fantastisk ud af Mystery-box udfordringen, der byder på noget usædvanlige ingredienser.
De 8 tilbageværende amatørkokke får brug for al deres kreativitet, når de skal vise deres færdigheder i en tredelt udfordring med kartofler.
Deltagerne går sammen to og to, og kaster sig ud i at fremstille den mest spændende picnic tallerken, i eliminationsrunden.
De seks tilbageværende amatørkokke konkurrerer i seriens klassiske udfordring: Pop-up restaurant.
De 5 tilbageværende deltagere præsenteres for en helt speciel kulinarisk gæstedommer: Richard Blais - kok, restauratør og kogebogsforfatter.
De fire tilbageværende amatørkokke får 90 minutter til at tilberede en menu med enten helleflynder eller and, til VIP-madanmeldere.
Finalen - del 1. Med god hjælp fra velkendte ansigter, skal de sidste 3 deltagere, på bare 60 minutter, tilberede og præsentere lækre, appetitvækkende retter.